A Palotanegyed

A Palotanegyed Józsefváros Nagykörúton belül eső része. Egykor Pest legelőkelőbb környéke volt: itt ülésezett az Országgyűlés és ide építették fel palotáikat az arisztokrata családok. Ma csupa álom és ígéret.

A 'negyed a Facebookon

Kapcsolat

magnas pont miska kukac citromail pont hu

Friss topikok

Holnaptól fröccshónap a Mikszáth–Krúdy-sarkon

2011.07.28. 07:01 Borbás Barna

Két éve indult figyelemfelkeltő köztéri plakátolással a magyar fröccsöt népszerűsítő kampány, és úgy tűnik, elkapta az ötletgazdákat az ékszíj, idén már roadshow keretében itathatják le a fogékony közönséget a legősibb koktéllal. Hogy az élmény teljes legyen, a fröccsfogyasztóknak odabuszozzák Hajós Andrást is, aki az idei kampány „fröccsmestere”, jelentsen ez bármit is. Hogy, hogy nem, a népszerűsítő akció a Palotanegyedben, a Mikszáth tér és Krúdy utca környékén indul.

A Palota Piknik tájékoztatása szerint tehát 2011. július 29. délután két órától „a helyi éttermek jóvoltából egységáras fröccs terasz várja majd a fröccsre szomjazókat. (...) Minden kedves érdeklődőt vendégül látunk a fröccsbusznál egy általa kiválasztott fröccsre, és megkóstolhatja a Mikszáth téri és Krúdy utcai éttermek séfjeinek erre az alkalomra elkészített fröccs korcsolyáit is, melyeket egész augusztusban a teraszokon lehet majd fogyasztani fröccs mellé!”

Hogy művelt alkoholista módjára látogathassuk augusztusban a lokális szódás csapokat, közlünk egy rövid összefoglalót arról, milyen fröccsök készíthetők.

Kisfröccs: 1 dl bor, 1 dl szóda Nagyfröccs: 2 dl bor, 1 dl szóda
Hosszú lépés: 1 dl bor, 2 dl szóda
Házmester: 3 dl bor, 2 dl szóda
Viceházmester: 2 dl bor, 3 dl szóda
Maflás: 5 dl bor, 5 dl szóda
Krúdy fröccs: 9 dl bor, 1 dl szóda - az író szerint ilyen arányban a víz megnevetteti a bort
Újházi-fröccs: a bor és a kovászos uborka kombinációja, ezzel a módszerrel állítólag igen nagy mennyiségû bort meg lehet inni következmények nélkül
Góré-fröccs: kis pohár borhoz, annyi szóda, amennyi még belefér.
Deák bólé: nagyon kevés alkohol megcsapatva SOK szódavízzel
Színész fröccs: 2 dl szódavíz, az is langyosan

(forrás: IgenHír.hu)

A Palota Piknik tájékoztatása szerint a fröccs ára egész augusztusban a Mikszáth tér és a Krúdy utca teraszain: 250 Ft/dl.
 

Szólj hozzá!

Címkék: bor fröccs hajós andrás palotanegyed krúdy utca mikszáth tér palota piknik

A bejegyzés trackback címe:

https://apalotanegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr533103831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása