A Palotanegyed

A Palotanegyed Józsefváros Nagykörúton belül eső része. Egykor Pest legelőkelőbb környéke volt: itt ülésezett az Országgyűlés és ide építették fel palotáikat az arisztokrata családok. Ma csupa álom és ígéret.

A 'negyed a Facebookon

Kapcsolat

magnas pont miska kukac citromail pont hu

Friss topikok

Elefánt a Kálvin téren

2011.07.26. 13:28 Borbás Barna


(fotó: @bonapatricia twitter)
 

Mekkora országimázs! Lelkesen fotózó New York-i turisták, megőrülő óvodások kísérik a Kálvin tér és a múzeumkert között filmező elefántot. Legutóbb japán producerek álmodták a brit Westminstert az Olasz Intézethez, ma (kedd) pedig spanyol reklámfilmesek találtak tájbaillőnek egy indiai elefántot (Elephas maximus) a Múzeum körúthoz. Részleteket a helyszínt biztosító rendezőkből ugyan nem sikerült kihúzni (pedig az Állatbarát magazin munkatársainak is megpróbáltuk kiadni magunkat a dolog érdekében), viszont a cirkuszból érkezett hatalmas állatot bátran lehetett etetni (legalábbis egy darabig) múzeumkerti pihenőidejében.


Filmes hétköznapok.


A kert fáiról legelt, miután a gondozók letiltották a sárgabarackkal etetést, mondván így nem fog tudni koncentrálni a következő felvételnél.


Nem kicsi.
 


Elefánt nélküli forgatás a Kálvin téren. A reklám keretmeséje feltehetően egy Budapesten installált délkelet-ázsiai elefánt-ride lesz, legalábbis a kellékek alapján. Végül mindegy is, koncepciótól függetlenül megdobja a környék hangulatát/élvezeti értékét egy elefánt, javasoljuk – már ha neki sincs ellenére – máskor is elhozni.


fotók: (az elsőt kivéve) Palotanegyed blog

2 komment

Címkék: elefánt palotanegyed múzeumkert kálvin tér

A bejegyzés trackback címe:

https://apalotanegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr693100613

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Borbás Barna 2011.07.27. 10:24:19

Bréking.
A nőstény elefántot Szandrának hívják, 34 éves, szerepelt már James Bond-filmben is, és a Blikk szerint a forgatás alatt egyszer elszabadult:
www.blikk.hu/blikk_aktualis/elszabadult-az-elefant-a-kalvin-teren-2059661
süti beállítások módosítása