A Palotanegyed

A Palotanegyed Józsefváros Nagykörúton belül eső része. Egykor Pest legelőkelőbb környéke volt: itt ülésezett az Országgyűlés és ide építették fel palotáikat az arisztokrata családok. Ma csupa álom és ígéret.

A 'negyed a Facebookon

Kapcsolat

magnas pont miska kukac citromail pont hu

Friss topikok

Élet a Múzeumkertben: Múzeumok Majálisa

2011.05.25. 10:33 Mágnás Miska

Egy májusi hétvége, amikor úgy nézett ki a Múzeumkert, ahogy mindig is kéne neki: autók helyett gyerekek és idősek, fiúk és lányok népesítették be a Nemzeti Múzeum körüli zöldet. A Múzeumok Majálisa a Magyar Múzeumi Egyesület hagyományos rendezvénye, idén már a tizenhatodik alkalommal rendezték meg.

A kiállítók közül nálunk az esztergomi Duna Múzeum, a Nagy Imre Emlékház és az Óvás! Egyesület vitte a pálmát. No meg örök szerelmünk, a sárospataki Rákóczi Múzeum.

A magyarországi múzeumokon túl a kiállítók között szerepelt többek között a lengyelországi Tarnówi Regionális Múzeum és a csíkszeredai Csíki Székely Múzeum is.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény kultúra nemzeti múzeum palotanegyed múzeumkert múzeumok majálisa

A bejegyzés trackback címe:

https://apalotanegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr402930912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása