A Palotanegyed

A Palotanegyed Józsefváros Nagykörúton belül eső része. Egykor Pest legelőkelőbb környéke volt: itt ülésezett az Országgyűlés és ide építették fel palotáikat az arisztokrata családok. Ma csupa álom és ígéret.

A 'negyed a Facebookon

Kapcsolat

magnas pont miska kukac citromail pont hu

Friss topikok

A Bródy 19. színei és fényei

2011.09.09. 11:33 Mágnás Miska

Néhány hete tűnt fel, hogy milyen élénk, ha akarom nap-, ha akarom citromsárga színt kapott a Bródy Sándor utca egyik háza. A 19. szám alatti, háromemeletes épület színét sokszor és sokáig nézegettem, napfényben és felhős időben egyaránt. Az élénk szín kifejezetten zavarba ejtett: nagyon elüt a környezetétől, de életet és vidámságot sugároz. A barátkozás végeztével arra jutottam, hogy ez nekem inkább tetszik, mint nem.

Aztán egyik a Rákóczi úton sétálva befordultam a Vas utcába, és szemem-szám nyitva maradt a csodálkozástól: az utca végében a sokat nézegetett sárga házat láttam fényárban úszni, a sárga mellett az erkélyeknél szép fehér fényekkel megvilágítva. Sajnos csak ezt a pocsék képet tudtam készíteni róla (ennyit tud a telefonom), de talán segít a látvány elképzelésében:

Közben az is eszembe jutott, hogy ez jó eséllyel a palotanegyedi rekonstrukciós program része lehet, és valóban: az Európa Belvárosa Program városképi fejlesztéseként a negyed öt épülete kap díszkivilágítást. Külön öröm a látványos-ízléses-palotanegyedes megoldás, egyáltalán nem magától értetődő, hogy ilyen jól sikerüljön a kivilágítás, ugye. Kíváncsi vagyok, hogy a többi négy milyen lesz, az egyik pont a szomszédos, a Bródy Sándor és a Horánszky utcák sarkán található, saját blogot jegyző bauhaus épületen, mint az látható a néhány hete készült képemen (azóta már lekerült róla az építőháló):

A Bródy Sándor utca 19. azért különösen jó választás, mert a Rákóczi útról a Vas utcán benézve pont ezt az épületet látni. Jó lenne, ha még további hasonló elhelyezkedésű épületeket is fel lehetne újítani, kivilágítani, hogy hirdessék, mennyire szép és menő hely a Palotanegyed.

2 komment

Címkék: palotanegyed bródy sándor utca 19 horánszky utca 1 európa belvárosa program

A bejegyzés trackback címe:

https://apalotanegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr543211688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

strd 2011.09.09. 12:27:23

nekem továbbra sem sikerült megszeretnem ezt a túlságosan élénk színt. egy jóval halványabb, visszafogottabb sárga sokkal jobban passzolna a környék hangulatához.
a világítás viszont tényleg menő.

srácz 2011.11.23. 13:50:18

@strd: Pár éven belül a dízelkorom miatt úgyis olyan lesz :)
süti beállítások módosítása