A Palotanegyed

A Palotanegyed Józsefváros Nagykörúton belül eső része. Egykor Pest legelőkelőbb környéke volt: itt ülésezett az Országgyűlés és ide építették fel palotáikat az arisztokrata családok. Ma csupa álom és ígéret.

A 'negyed a Facebookon

Kapcsolat

magnas pont miska kukac citromail pont hu

Friss topikok

Palota Piknik először

2011.05.25. 16:16 Borbás Barna

Mágnásfertály polgára egyre kevésbé lepődik meg, ha hétvégi sétája közben szembejön vele egy evős-ivós szabadtéri kirakodó (vö. Palotanegyed Fesztivál, Főzdefeszt), minthogy a nyílt teres gasztro+kortárs irodalom+koncert összeállítás garantáltan sikeres rendezvénystandard lett az utóbbi években Budapest-szerte. Ennek legújabb alakváltozata a Palota Piknik, mely csütörtöktől vasárnapig várja az alter unplugged zene és a cabernet sauvignon szerelmeseit a Mikszáth tér környékén.

A Palota Piknik budapesti rendezvényszervezők, a 'negyed fontosabb éttermei és híres magyar borászatok összefogásából jött létre. A most hétvégi az első, a tervek szerint hagyományteremtő alkalom lesz. A Piknik honlapja alapján a zsebfesztivál leginkább egyedi, a többi Palotanegyedes rendezvénytől megkülönböztető vonása éppen a borközpontúsága; tíz hazai borászat mutatkozik be (Petrányi, Bezerics, Szeleshát, Németh János, Bodri, Bock, Szent Gaál, Vylyan, Benedek, Cezar), a felvonuló éttermek (mások mellett: Zappa, Darshan, Fiktív) pedig borkínálathoz szabott választékkal készülnek. Az önkéntes fogyózókat, absztinenseket és a piciket eközben zenei programok várják az MR2 Klubban és szabadtéri színpadokon. A népzene, az alternatív zene és a blues rajongói biztosan megtalálják számításaikat. Lesz továbbá zsonglőrködés, artistaprodukció.

A Palota Pikniknek erős kezdés kell, hogy népszerű, új sorozat legyen a Palotanegyedben. A szabadtéri bindzsizés és az alliteráló brandek feltétlen kedvelőiként ajánljuk tehát Kedves Olvasóink figyelmébe.

Időpont: 2011. május 26-tól (csütörtök) május 29-ig (vasárnap)
Helyszín: Krúdy utca-Mikszáth tér
A rendezvény ingyenes.

Szólj hozzá!

Címkék: esemény palotanegyed palota piknik

A bejegyzés trackback címe:

https://apalotanegyed.blog.hu/api/trackback/id/tr422931834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása